Comunicat després de la sentència

Els usuaris i propietaris confrontants amb el Camí de Sa Bisbal i que ens mobilitzam des de fa sis mesos en defensa del camí volem insistir i transmetre a l’opinió pública les idees fonamentals que feim evinents a la premsa i als mitjans de comunicació quan ens ho demanen aquests dies:

a. Que estam molt satisfets amb les successives ordres i ratificacions de suspensió de l’obra. Confiàrem i confiam amb la justícia, i les primeres passes i decisions judicials avalen el que nosaltres pensàvem que és just i necessari. A més estam segurs i confiats que les futures resolucions judicials ens segiran donant la raó.

b. Volem recordar que ara mateix són dues les suspensions vigents i que pesen sobre l’obra:

  1. La derivada de la setència (16-11-2009) per judici per interdicte d’obra nova, que fixa suspensió indefinida (sine die).
  2. La derivada ex lege, per causa d’haver optat l’Ajuntament de Maria de la Salut pel silenci administratiu en rebre el nostre recurs de reposició.

c. Volem expressar una vegada més la llàstima que ens produeix de tota manera haver hagut d’arribar al punt de recórrer als tribunals de justícia per resoldre la qüestió.

d. Volem deixar clar altre pic que se’ns va negar sempre la via del diàleg, l’acord i el pacte. De fet, res d’això mai es va plantejar realment. Tot el contrari: se’ns va imposar la política dels fets consumats de l’obra a sobre del camí de tots, i en el mateix moment l’amenaça directe si es denunciava l’obra.

e. Per tant, per dignitat, no ens deixaven altra sortida que la que hem emprès. O assustar-nos i claudicar, sucumbint a les pressions (cosa que va estar a punt de succeïr, per cert). Per sort hem arreplegat coratge i plantam cara.

f. Volem seguir per la via de donar la màxima publicitat al nostre cas, sobretot amb la idea d’ajudar de cara al futur a evitar situacions com la que hem haguda de patir (i encara patim). Pensam que potser a través del nostre cas, altre gent del camp i de la pagesia, o simplement usuaris i estimadors de la natura i els espais oberts de tots, quan siguin enfront d’una situació d’abús i interessos particulars econòmics forts, aprendran o trobaran pautes per a resistir. A qui així es trobi, aquí i ara els diem: ENDAVANT !