L’Estat de Dret com a única via

Un propietari que té finques a tocar de camí ens comunica per via telefònica en el dia d’avui que el dimarts passat, dia 4 de maig, l’horabaixa, va veure un grup de joves que rondaven les obres i que sembla que algun d’ells ja s’hi hauria enfilat a dalt, o estaria en disposició de fer-ho.

Aquest grup de joves, a veure el nostre informant fugiren a corre cuita en vehicles privats cap avall del camí. El nostre informant els va seguir amb el seu vehicle i va poder comprovar que es dirigien a Santa Margalida, fins a perdre’ls la pista.

Ja de tornada es va topar amb un conegut seu que té finques a tocar de camí des Puritxol (entre Sa Bisbal i Santa Margalida). Aquest conegut del nostre informant li va comentar que s’havia d’anar en compte amb aquell grup de joves (que ell mateix havia vist passar instants abans), perquè era gent que ja ha fet molt de mal en diverses propietats de fora vila.

Nosaltres hem sabut aquests fets avui mateix, dia 6 de maig, i li hem demanat insistentment a aquest informant nostre dues coses, per favor:

1. Primer: que cursi denúnica davant el quarter de la Guàrdia Civil de Santa Margalida com abans millor, explicant-ne tots els detalls que pugui, a fi de poder identificar aquests individus abans no facin més mal.

2. Segon: que indiqui el nom i manera de posar-se en contacte amb el conegut que l’ha informat sobre el grup i les seves malifetes. Això és molt important de cara a que la Guàrdia Civil els pugui localitzar, donat el coneixement que aquesta persona sembla tenir del grup.

Donades les circumstàncies on els usuaris i propietaris confrontants del camí de Sa Bisbal hem anat rebent diverses amenaçes i agressions per part dels promotors de les obres, els quals volen justificar aquesta actitud pel fet d’haver tengut destrosses en les seves obres, els fets que hem conegut avui són importants a l’hora de fer veure que nosaltres no tenim res a veure amb les destrosses, fins el punt podríem dir que estam tant interessats en evitar-les com els propis promotors.

Sabem que aquesta informació d’ara no ens pot salvar (ni a nosaltres ni a ningú) de gent disposada a prendre’s la justícia pel seu compte i a fer ús de la violència segons la seva conveniència, a practicar el terrorisme, el terror, contra gent indefensa. Però volem la veritat i la justícia, perquè hi creiem i perquè no hi ha altre camí.

En aquest sentit ens reiteram en la via judicial i en els instruments i recursos administratius que posa a la nostra disposició l’Estat de Dret com a úniques vies per a les nostres accions, com ho hem fet sempre, des del principi. Volem que siguin els tribunals de justícia els qui ens donin la raó a l’hora de restablir la integritat física del camí de Sa Bisbal en tot el seu recorregut, i en ells confiam. I volem que si s’ha de produir una demolició de les obres siguin les administracions públiques qui la decretin, ja sigui per ordre judicial després d’una sentència ferma, ja sigui per la via administrativa.

Salut i ànim a tots.